VIDEONÁVODY - Montáž variátoru aneb jak zvýšit maximálku skútru až o 15 kmh

Jak zaručeně zvýšit prožitek z jízdy, když v některých momentech začíná stroj lehce stagnovat? Nebo chceš prostě zlepšit jízdní vlastnosti svého skútru?

Zaručeným řešením je montáž nového variátoru, který zvýší maximální rychlost stroje i o 15 km/h a zlepší akceleraci, kterou oceníš hlavně při rozjezdech na semaforech a v křižovatkách nebo při jízdě do kopce.

 

Není to nijak nákladná investice v porovnání s benefity, které nový variátor přinese. Cena se odvíjí od modelu skútru a značky variátoru.

Ani samotná montáž není náročná – s trochou zručnosti a správným nářadím ji zvládne doma každý nebo Ti s tím pomůže jakýkoliv motoservis - v Praze doporučujeme samozřejmě ten nejlepší náš! ;-)

Níže v článku uvádíme videa montáží variátorů na nejčastější modely skútrů (Honda PCX, Honda Forza, Piaggio, Yamaha T-Max atd.). Ve videu je vždy natočena samotná montáž variátoru a zároveň uvidíš, jaký efekt to mělo na jízdní vlastnosti skútru (srovnání před a po montáži). Tzn. o kolik se zvýšila maximální rychlost i akcelerace. Vše podloženo grafy ze servisní brzdy.

Jak vybrat vhodný variátor?

Sestavili jsme seznam nejoblíbenějších skútrů a k nim rovnou přiřadili pasující variátor. Stačí kliknou na model skútru.

Jestli není Tvůj skútr na seznamu, stačí, když na naší homepage Scooter-tuning.cz vyplníš do filtru svůj skútr (značku a model) a následně zadáš kategorii „variátory, spojky, převody“, necháš si zobrazit díly a vybereš podkategorii „variátory", zobrazí se Ti variátor, jaký pasuje na Tvůj skútr. Pro úplnou jistotu můžeš v objednávce do komentáře zadat svůj skútr a my zkontrolujeme, zda jsi zvolil správný variátor nebo nám prostě zavolej či napiš email. ;-)

Tak kdo teď bude první na světlech? :-D

Videa z montáží variátorů:

 

 

 

 

 

[product url="/variatory/variator-malossi-multivar-2000--honda-125i-150i-od-2013/,/variatory/variator-malossi-multivar-2000-mhr--honda-sh-300/,/variator-malossi-multivar-2000--piaggio-200-300cc/,/variatory/variator-malossi-multivar-2000--piaggio-leader-125-150-ccm/"]